UUDET PERUSKURSSIT ALKAVAT TAAS TAMMIKUUSSA!!!

Aikuisten (14v=>) ja juniorien peruskurssit alkavat. Myös muksujudossa on tilaa uusille aloittajille. Aikuisten peruskurssi alkaa 12.1. Junnujen peruskurssi alkaa 12.1.  ja muksujudo alkaa 14.1. ilmoittautumislomakkeen linkki on:  https://jukara.fi/judo/ilmoittaudu/

Peruskurssit

Ensimmäinen askel judon pitkällä ja hikisellä tiellä on peruskurssin suorittaminen.

Junnujen (7-13v) peruskurssit kestävät elokuusta toukokuuhun ja tammikuusta joulukuuhun. Aikuisten (alk. 14v.) peruskursseja järjestetään sekä syksyllä että keväällä, mukaan voi tulla kesken kaudenkin.

Peruskurssilla kohotetaan kuntoa, kehitetään notkeutta ja koordinaatiota sekä opetellaan kaatumista, heittoja ja sidontoja. Tarkoituksena on antaa valmius jatkaa judon harrastamista peruskurssin jälkeen.

Judon perustekniikoiden opettamisen lisäksi yritämme vahvistaa kehoasi ja mieltäsi niin, että pystyt paremmin salilla ja sen ulkopuolella kohtaamaan vastaan tulevat haasteet. Kehittyminen ei tapahdu kuitenkaan itsestään, vaan se vaatii itsekuria, keskittymistä sekä halua tehdä työtä ja oppia uutta.

”Fitjudo” on pehmeä tutustuminen tatamiin. Jos olet juuttunut sohvan ja kaukosäätimen väliin, etkä vielä hirviä lähteä peruskurssille, niin kerran viikossa hikijumppa on juuri sinulle. Tavoitteena on innostaa liikkumaan ja antaa valmiuksia peruskurssin aloittamiseen.

 Peruskurssin kulku

 

Peruskurssin harjoitukset ovat aikuisille ja junnuille kaksi kertaa viikossa. Aikuisten harjoitukset kestävät puolitoista tuntia, juniori-ikäisten 1-1,5h. 

Alussa noin puolet ajasta käytetään notkeuden, koordinaation ja kaatumisen harjoitteluun ja puolet lajitekniikan harjoitteluun. Kuntoa ja liikkuvuutta parantavat lajinomaiset liikkeet voivat olla samalla myös judotekniikoita. Kunnon ja notkeuden parantuessa harjoittelu painottuu enemmän judotekniikoihin ja kamppailuharjoitteisiin. Useimmissa harjoituksissa opetellaan uusia asioita, mutta myös vanhoja kerrataan. Peruskurssin harjoituksissa on suotavaa käydä säännöllisesti, mutta harjoituksiin on mahdollista osallistua myös oman aikataulunsa puitteissa, sillä yksilöllinen edistyminen on lajinomaista.

 

Harjoitusten kulku

 

Tyypillinen harjoitus alkaa alkulämmittelyllä, jonka tarkoituksena on lämmittää lihakset ja valmistaa keho harjoitteluun ja rasitukseen. Lämmittelyä seuraa venyttely, jonka tarkoituksena on parantaa liikkuvuutta, estää loukkaantumisia ja edistää lihasten hyvinvointia. Sitten on vuorossa varsinainen lajiharjoittelu. Loppupuolella usein kokeillaan parin kanssa opittuja taitoa harjoitteluotteluissa  pystyssä/matossa tai hikoillaan kuntopiirissä. Molemmat tavat parantavat lihaskuntoa ja hapenottokykyä. Loppujäähdyttelyssä palautetaan lihakset lepopituuteen ja nopeutetaan palautumista rasituksesta.

 

Peruskurssin kesto

Peruskurssit kestävät aikuisilla syys- tai kevätkauden, junioreilla syys-kevätkauden tai kevät-syyskauden ajan. Peruskurssin jälkeen on keltaisen vyön koe. Junioreilla tahti on hieman hitaampaa johtuen Suomen Judoliiton vyökoevaatimuksista, jossa seuraavaa vyötä lähestytään välivaihein, ns. natsakokein. 

Peruskurssin jälkeen

Peruskurssin jälkeen harjoittelu jatkuu siitä, mihin peruskurssin lopussa jäätiin, nyt yhdessä muiden seuran jäsenten kanssa. Seurassamme on ohjattuja judoharjoituksia aikuisille kolme ja junioreille neljä kertaa viikossa. Aikuisille on tarjolla myös alempien vöiden omat harjoitukset, joissa paneudutaan tekniikkaan rauhallisella tahdilla. Lisäksi on vapaaharjoitukset, joissa ei ole ohjattua opetusta, vaan voi harjoitella vapaasti mieleisiään asioita ja tekniikoita. Vapaaharjoitusten henkeen kuuluu, että apua ja neuvoja omiin tekniikoihinsa ja harjoitteluunsa voi pyytää ja saada kaikilta itseään edistyneemmiltä. Seuran jäsenenä olet lisäksi tervetullut kaikkiin muihin judoseuroihin harjoittelemaan maksutta (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta).

Jaa sivu::