Aikidokoulu

Kiinnostaisiko monipuolisesti kehittävä liikuntaharrastus, jossa ei kilpailla vaan jokainen voi edetä yksilöllisesti? Haluatko kohottaa kuntoasi, oppia kehon- ja mielenhallintaa tai itsepuolustusta? Vai etsitkö lapsellesi urheilulajia, mutta kimppakyytien järjestäminen kisakaupunkeihin ja talkootyö pullonpalautusautomaatilla eivät ole sinun juttusi? Tule tutustumaan aikidoon!

Jukaran aikidokoulu sopii niin junnuikäisille (alkaen 7v) kuin aikuisillekin. Harjoittelun voit aloittaa myös kesken kauden. Aikasempaa kokemusta kamppailulajeista et tarvitse eikä huono kuntokaan ole este aloittamiselle – se kyllä paranee harjoittelun myötä.

Aikidoa aikaisemmin harrastaneet ovat tervetulleita kaikkiin harjoituksiimme, joko vierailemaan tai treenaamaan pysyvästi. Emme peri maksua satunnaisilta vierailijoilta.

Aikidokoulun harjoitukset

keskiviikkoisin klo 18.30 – 20:00
lauantaisin klo 11.00 – 12.30

Lasten ja aikuisten aikidokoulu järjestetään samaan aikaan, mutta jaamme osallistujia eri ikä/taitoryhmiin tilanteen mukaan.

Harjoitukset pidetään Rajatorpan kalliosuojassa, Rajatorpantie 25. Kalliosuojan ovi on lukossa, avauskoodin saat vetäjiltä. Ole siis yhteydessä ennen ensimmäisiä harjoituksia tai tule paikalle hyvissä ajoin.

Lisää tietoa aikidosta löydät esimerkiksi lajiesittelystä tai aikidoliiton sivuilta.

Ilmoittautuminen ja maksut

Aikidokouluun ei tarvitse erikseen ilmoittautua, voit aloittaa koska vain tulemalla harjoituksiin. Varaa kuitenkin ensimmäisellä kerralla vähän ylimääräistä aikaa paikkoihin ja toimintaan tutustumiseen.

Voit kokeilla aikidoa pari ensimmäistä kertaa ilman että sitoudut mihinkään. Kun olet todennut, että tämä voisi olla sinun lajisi, ilmoittaudu jäseneksi.

Hinnat

  • Jukaran jäsenmaksu 30 €
  • Aikidon harjoittalumaksu 85 €/kevätkausi tai 150 €/koko vuosi
  • Aikidolisenssi ja vakuutus 105 € (yli 18 v) tai 40 € (alle 18v)

Muita kuluja tulee lähinnä aikidopuvun hankinnasta, sellainen tarvitset viimeistään ennen ensimmäistä vyökoetta. Edullisimmat puvut maksavat noin 60-70 €.

Lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksuista

Varusteet

Ensimmäisille harjoituskerroille asusteiksi riittää t-paita ja verkkarit. Lisäksi tarvitset mukaan pyyhkeen, juomapullon ja sandaalit, suikutossut tms. Aikidoa harjoitellaan paljain jaloin – hygieniasyistä jalat pestään aina ennen harjoitusta ja tatamin ulkopuolella käytetään näitä ”läpsyköitä”.

Turvallisuuden vuoksi asussa ei saa olla metalliosia. Ota myös kaikki näkyvät korut (sormukset, riipukset, korvakorut, kello jne.) pois treenin ajaksi. Housuissa on syytä olla pitkät lahkeet, koska osassa harjoitteista ollaan polvillaan.

Aikidopuvun hankkiminen tulee ajankohtaiseksi viimeistään ennen ensimmäistä vyökoetta, toki sellaisen voi hankkia aikaisemminkin. Aloittelijan pukuun kuuluu valkoinen takki ja housut sekä valkoinen vyö. Varsinaiset aikidopuvut ovat paksuudeltaan karate- ja judopukujen välimaastossa, niissä on hieman lyhyemmät hihat ja usein lisäpehmusteet polvissa, mutta myös muiden budolajien valkoisia asuja voi hyvin käyttää.

Puvun hinta riippuu mallista ja koosta, halvimmat puvut maksavat noin 60-70 €.  Aikidopukuja myy Suomessa esim. Meijin. Ulkomaisia aikidoon erikoistuneita nettikauppoja ovat mm. Seido ja Tozando – näissä valikoima on huomattavasti laajempi, mutta hintaa ostoksille tulee jonkin verran enemmän.

Jukaran dojolla on myös pukujen kierrätyspite, josta voit etsiä sopivia varusteita ja tuoda esim. pieneksi jääneet hyväkuntoiset ja pestyt puvut uusiokäyttöön. Kierrätyspiste löytyy naisten pukuhuoneen oven oikealta puolelta.

Jaa sivu::