Harjoitusryhmät

Harjoittelu aloitetaan peruskurssilla (aikuiset ja juniorit) . Katso Karaten aloittaminen

Juniorit 

Juniorien harjoittelu on jaettu kolmeen ryhmään 

  • Juniorit 8–12 vuotta alemmat vyöt (valkoiset ja keltaiset vyöt) 
  • Juniorit 8–12 vuotta ylemmät vyöt (keltaiset vyöt vähintään kahdella natsalla ja ylemmät) 
  • Juniorikurssi 8-12 vuotta

Jokaiselle ryhmälle on omat harjoitukset, joissa painotetaan harjoittelua ikäkauden ja osaamisen tarpeiden mukaisesti. 

Nuoret 

Nuorten omat harjoitukset ovat tällä hetkellä tauolla. 13-vuotiaat voivat oman valintansa mukaan jatkaa junioriharjoituksissa tai siirtyä aikuisharjoituksiin

Aikuiset 

Aikuisryhmissä harjoittelevat vähintään keltaisen vyön saavuttaneet pääasiassa yli 14-vuotiaat harjoittelijat. Harjoituksia on 5-6 kertaa viikossa, ja niissä opetellaan hyvin monipuolisesti kokusai shorinjiryu karatedo -tyylin karatea.  

Sovellettu kamppailu -harjoitus

Sunnuntai-illan sovelletun kamppailun harjoitus sisältää pysty- ja matto-ottelun perusteita. Se soveltuu karateharjoittelijoiden lisäksi loistavasti myös judo- ja aikidoharjoittelijoille, niin miehille kuin naisillekin. 

Harjoitusmenetelmät muistuttavat karaten lisäksi mm. nyrkkeilyä, thai-nyrkkeilyä, brasialaista jujutsua, lukkopainia ja muita vastaavia lajeja. Harjoituksessa korostuu kamppailullisuus, itsepuolustuksellisuus ja tekniikoiden toimivuus käytännössä (esim. pystyottelu ja mattopaini sekä niitä tukevat paritekniikat ja -drillit).

Harjoitukseen ovat tervetulleita kaikki yli 14 -vuotiaat harjoittelijat kaikista jaoksista. Tarkemmat tiedot Sami Kauraselta.

Seniorit 

Jukaran yhteydessä toimii erillinen kuntokarateryhmä. Ryhmän harjoituksissa keskitytään monipuoliseen venyttelyyn, toimivaan paritekniikkaan, pehmeään itsepuolustukseen ja erilaisiin, kausikohtaisiin teemoihin.

Ryhmä on tarkoitettu kaikentasoisille karaten peruskurssin suorittaneille, kelta-mustavöisille harjoittelijoille. Ryhmä sopii myös senioreille, tukkoisista lihaksista kärsiville tai harjoittelutaukoa pitäneille. Kaikki harjoitukset sisältävät paljon lihashuoltoa ja kehon monipuolista hyvinvointia edistäviä harjoitteita.

Tiedustelut kuntokaratesta Paavo Lääkkönen 0500-405469 tai Eero Tenhola 040-5004545.

Jaa sivu::