muksujudo

 Muksujudo on Suomen Judoliiton kehittämä liikuntamuoto 5-6 -vuotiaille lapsille

Muksujudo-ohjaajat ovat Muksujudo-ohjaajakoulutuksen käyneitä, liikunnasta kiinnostuneita ohjaajia. Muksujudon lähtökohtana on lapsen monipuolisen liikunnan tukeminen. Tavoitteena ei ole kehittää pelkästään lapsen liikunnallisia taitoja, vaan myös lapsen ajattelu- ja sosiaalisia taitoja.

Muksujudon yhtenä osa-alueena on omaan kehoon tutustuminen. Tavoitteena on, että lapsi oppii nimeämään kehon osat ja hallitsemaan kehonsa paikallaan ja liikkeessä. Muksujudon toisena osa-alueena ovat perusliikkeet. Perusliikkeet ovat taitoja, joita ihminen tarvitsee päivittäin liikkuessaan paikasta toiseen ja käsitellessään erilaisia välineitä. Perusliikkeiden osaaminen on pohja lajitaitojen oppimiselle.

Perusliikkeitä ovat:

  • liikuntaliikkeet (koukistus, ojennus, kierto, pyöritys, taivutus, kurotus, nosto, pudotus)
  • liikkumisliikkeet (kävely, juoksu, hyppy, pyöriminen, kieriminen, ryömiminen, konttaaminen)
  • esineenkäsittelyliikkeet (kantaminen, vierittäminen, pomputus, heitto, kiinniotto, potku)

Muksujudossa opetellaan myös judollisia taitoja, kuten vastustajan hallitsemista matossa, kaatumista ja muutamia heittoja. Judon avulla lapsi oppii kunnioittamaan muita ja toimimaan niin parin kanssa kuin ryhmässäkin. Jokainen judoka toimii yhteisesti sovittujen käyttäytymissääntöjen mukaisesti.

Muksujudoharjoitukset:

Katso harjoitusajat, vetäjät ja hinta vastaavista linkeistä. 

Varusteet: 
Kurssin voi aloittaa verkkarit/collegehousut (ei shortseja) ja T-paita/pitkähihainen trikoopaita -varustuksella. Kurssin aikana on tarkoitus hankkia judopuku. Pukuja saa ostettua harjoitusten yhteydessä. Tatamilla ollaan paljain jaloin, joten sandaaleja käytetään, kun kävellään tatamin ulkopuolella. Pyyhe jalkojen pesua varten.

Harjoituksissa tulisi olla ajoissa. Jalat pestään ennen harjoituksia, pukuhuoneista tatamille kävellään sandaalit jalassa. Kynnet on oltava lyhyet ja pitkät hiukset sidottu lenksulla, jossa ei ole metallia. Hiuksissa ei saa myöskään olla pinnejä. Muksujudokat pärjäävät harjoitustunnin mainiosti ilman juotavaa, joten juomapulloja ei tarvita.

Muksujudossa vanhempi saa olla katsomassa ja vanhempien toivotaankin tutustuvan lapsensa harrastukseen. Pidämme kauden aikana yhteistreenejä yhdessä, huoltajien ja sisarusten kanssa.

Muksujudossa on tarkoitus aloittaa judon harrastaminen mukavalla ja leikkisällä tavalla. Lapset saavat edistyä omaan tahtiinsa ja harjoitella taitojensa mukaan. Muksujudosta voi jatkaa junnujen peruskurssille samana syksynä, kun aloittaa koulun.

Kauden (1/2 vuosi) kurssimaksu on 85 € (sisältää Jukaran jäsenmaksun 30€). Lisäksi täytyy ostaa
Judoliiton jäsenyys ja vakuutus 45€, joka on voimassa kevätkauden 2023. Huoltaja suorittaa
maksun rekisteröitymällä Suomisport.fi-rekisteriin – ohje löytyy jukara.fi/judo/maksut -sivulta. Laskua ei lähetetä postitse kotiin, joten jatkamispäätöksen jälkeen tutustu rekisteröintiin.
Ilmoita, jos lapsi ei jatka kokeiluajan (3 kertaa) jälkeen, jotta muut tulijat pääsevät tilalle.
Jos käyntejä on yli 3 ja lapsi lopettaa sen jälkeen, laskutamme koko kauden hinnan. Kokeiluaikana
hinta on 10€/harjoituskerta, jos lapsi ei jatka 1-3 harjoitukseen osallistumisen jälkeen, tai lapsi on
ilmoitettu muksujudoon, mutta huoltaja ei peruuta varattua paikkaa ennen ilmoittautumista
seuraavaa harjoituskertaa. Lisätietoja vakuutuksesta www.judoliitto.f

Ilmoittautuminen tästä: https://jukara.fi/judo/ilmoittaudu/

Jaa sivu::