Juniorit

Junnujudo on  liikuntamuoto 6-14-vuotiaille nuorille. Ohjaajat ovat judo-ohjaajakoulutuksen käyneitä, liikunnasta kiinnostuneita ohjaajia. Junnujudon lähtökohtana on lapsen monipuolisen liikunnan tukeminen. Tavoitteena ei ole kehittää pelkästään lapsen/nuoren liikunnallisia taitoja, vaan myös lapsen/nuoren ajattelu- ja sosiaalisia taitoja.Junnujudon lajitaitoja ovat:

  • Kaatuminen
  • Liikkumisidea
  • Vastustajan hallinta matossa ja pystyssä
  • Heitot (käsi-, lonkka- ja jalkaheitot sekä uhrautumista vaativat heitot)
  • Sidonnat
  • Vastatekniikat
  • Yhdistelmätekniikat
  • Käännöt matossa
  • Otetaistelu matossa sekä pystyssä
  • Puolustus ja hyökkäys

Judon avulla lapsi oppii kunnioittamaan muita ja toimimaan niin parin kanssa kuin ryhmässäkin. Jokainen judossa käyvä toimii yhteisesti sovittujen käyttäytymissääntöjen mukaisesti.

Junnujudoharjoitukset

Katso harjoitusajat, vetäjät ja hinta vastaavista linkeistä.

Varusteet: Judopukua ei tarvita vielä ekoilla kerroilla, silloin harjoituksissa käytetään verkkareita/collegehousuja (ei shortseja) sekä T-paitaa/pitkähihaista trikoopaitaa. Harrastuksen jatkuessa käytetään judogia (judoasu: takki, housut ja vyö). Tatamilla ollaan paljain jaloin, joten sandaaleja käytetään kun kävellään tatamin ulkopuolella. Pyyhe jalkojen pesua varten. Tytöt käyttävät lisäksi takin alla vaaleaa T-paitaa. 

Harjoituksissa tulisi olla ajoissa. Jalat pestään ennen harjoituksia, pukuhuoneista tatamille kävellään sandaalit jalassa. Kynnet on oltava lyhyet ja pitkät hiukset sidottu lenksulla, jossa ei ole metallia tms. Hiuksissa ei saa myöskään olla pinnejä tms. ja kaikenlaiset korut on poistettava harjoituksen ajaksi. Junnut pärjäävät harjoituksen ajan mainiosti ilman juotavaa, joten juomapulloja ei tarvita.

Vanhemmat saavat olla katsomassa harjoituksia, mutta he eivät saa puuttua lapsensa harjoitteluun. Ohjaus perustuu vapaaehtoisuuteen, joten välillä harjoituksissa on pulaa ohjaajista. Vanhempi voi kysyä ohjaajalta, voiko hän tulla avustamaan tatamille koko harjoituksen ajan ja koko ryhmän kattavasti. Aikuisten peruskurssilla voi opetella judon perustekniikat.

Junnujudon ryhmät

Junnujudoa harjoitellaan kolmessa eri ryhmässä

Peruskurssilla tutustutaan lajiin. Harjoituksissa tehdään liikkumista ja lajia tukevia harjoitteita. Judo aloitetaan mattotekniikoista, ja kun kaatuminen on hallinnassa, siirrytään myös heittotekniikoihin. Ryhmässä harjoitellaan yhdessä ja pareittain kaikenkokoisten ja -ikäisten lasten kanssa.

Junioreiden jatkoharjoitteluryhmistä voi valita itselleen sopivimmat harjoittelupäivät. Harjoitteluryhmissä on eri vetäjät eri päivinä ja harjoitusten painotus vaihtelee vetäjän mukaan, noudattaen kuitenkin yhteisesti ennakkoon sovittua kausisuunnitelmaa.

Varsinaisten harjoitteluryhmien lisäksi kilpailusta tai lajista muuten enemmän innostuneet junnut (alk. 11v.) voivat käydä keskiviikon junioreiden tekniikkapainotteisissa kilpailuharjoituksissa sekä isommat junnut (alk. 13v.) aikuisten jatkoharjoituksissa. Näihin harjoituksiin osallistumisen edellytyksenä ei ole kilpaileminen, mutta käytöksen ja keskittymiskyvyn täytyy olla sopivalla tasolla.

13-vuotiaat junnut alkavat olla jo aikuisten kokoisia. Judojaoksella ei ole vetäjä- eikä harjoittelutilaresursseja, jotta voitaisiin pitää erikseen nuorten ryhmää. Tämänikäisten harjoittelijoiden määrä on myös melko pieni. Siksi suosittelemme, että isokokoiset ja yli 13-vuotiaat junnut siirtyisivät vähitellen aikuisten ryhmiin, joissa samankokoisia ja -oloisia harjoittelupareja löytyy enemmän ja harjoitusten sisältö vastaa paremmin ikätasoa.

Jaa sivu::