Aikuiset

Judo sopii sukupuoleen katsomatta kaikenikäiselle, yläikärajaa ei ole. Lajin voi aloittaa hyvin vielä yli 50-vuotiaana. Varsinkin vanhemmalla iällä on tärkeää kehittää tai ylläpitää kehon liikkuvuutta, jotta arkitilanteissa mm. vältytään kolotuksilta ja iän myötä aina hitaammin korjaantuvilta murtumilta. Moni nuorempana harrastanut palaa uudestaan tatamille ja heidät toivotetaan mielellään takaisin lajin pariin. Tällöin lajin tekniikoita voi muistella ja kuntoa kohentaa peruskurssin harjoituksissa. Myös tuoreet kelta- ja oranssivöiset voivat jatkaa harjoittelua peruskurssiryhmässä, jossa kokeneemmille annetaan lisäohjeita tehdä perustekniikat monipuolisemmin.

Judon lähtökohtana on judotekniikoiden kartoittamisen ohella myös monipuolisen liikunnan tukeminen. Tavoitteena ei kuitenkaan ole kehittää pelkästään liikunnallisia tai itsepuolustustaitoja, vaan myös henkistä pääomaa. Harjoituksissa ajatukset pääsevät irtautumaan arjesta ja myös fyysinen rasitus vaikuttaa kehoon ja mieleen rentouttavasti.

Judoharjoittelun olennaisena osa-alueena ovat ihmisen perusliikkeet. Perusliikkeet ovat taitoja, joita ihminen tarvitsee päivittäin liikkuessaan paikasta toiseen ja käsitellessään erilaisia välineitä. Perusliikkeiden osaaminen on pohja lajitaitojen oppimiselle. Tavoitteena on, että harrastaja hallitsee kehonsa judollisessa liikunnassa entistä paremmin ja osaa myös antaa muille hyvän ja reilun vastuksen suhteuttaen sen heikomman vastustajan osaamistasolle.

 

Ilmoittaudu mukaan tästä: https://jukara.fi/judo/ilmoittaudu/

Jukaran judotarjonta aikuisille

Jukaran judojaoksessa on peruskurssin käyneille aikuisille kolme ohjattua ryhmää ja lisäksi jäsenten käytettävissä on useita vapaavuoroja. Harjoitusten sisältö riippuu pitkälti vetäjistä. Harjoitukset muotoutuvat pääsääntöisesti osallistujien tason mukaan, mutta yleensä tatamilla on samanaikaisesti judokoita vasta lyhyen ajan harrastajista aina kokeneisiin mustavöihin. Tummempien vöiden omistajia ei kuitenkaan pidä vältellä, sillä pitkän judouransa ansiosta he osaavat toimia vastustajan tason mukaan ja neuvovat mielellään samalla. Jukarassa on pitkät mattojudon eli newazan perinteet, ja yhdet harjoitukset viikosta onkin pyhitetty kokonaan tälle osa-alueelle.

Jaa sivu::