Aloitetaan junnut kuitenkin!!!

Junnujen harjoitukset (alle 18 vuotiaat) aloitetaan maanantaina 10.1. Harjoituksia pidetään kunnes AVI tahi Vantaan kaupunki toisin päättää. Pahoittelut tästä juupas eipäs, oho eikun toiminnasta. 

KEVÄÄN 2022 KURSSIT JA TREENIT ALKAVAT

Junnujen 7-13 vuotiaiden peruskurssille mahtuu mukaan joitakin uusia. Treenit tiistaisin 17.00-18.30 ja sunnuntaisin 14.30-16.00 su 9.1. alkaen. Muksujudoon mahtuu myös uusia 5-6 vuotiaita treenit sunnuntaisin 13.30-14.15 su 9.1. alkaen. Aikuisten peruskurssi alkaa heti, kun koronarajoitukset antavat myöten. Treenit perjantaisin 18.30-20.00 ja sunnuntaisin 13.30-15.00. Junnujen treenit jatkuvat normaalisti koulujen alun myötä. Yli 18-vuotiaiden osalta odotellaan AVI:n ja kaupungin päätöksiä.  Tiedustelut Markku Ilvonen: markku.judo@gmail.com tai 0400537815, ilmoittautuminen https://jukara.fi/judo/ilmoittaudu/ .

JOULUNAJAN TREENIT

Junnujen treenit on tauolla Vantaan koulujen loma-aikojen mukaan 23.12.-7.1. Kalliosuoja on kiinni 24.-26.12. ja 1.1. muuten vakiovuorot on käytössä. Kinkun sulattelua kaverin kanssa tai ylin vyö vetää periaatteella. Varsinaiset ohjatut treenit jatkuu taas loppiaisen jälkeen.

nikolle musta vyö

Niko Lipponen kävi Oulussa suorittamassa mustan vyön kokeen. Jukara onnittelee!!!

JUDON HARJOITTELUMAKSUT

Judon maksusysteemit muuttuvat hieman aiemmasta. Ensimmäinen vaihe on maksaa Suomen Judoliiton Lisenssi, joka on alle 7-vuotiailta 45 €/vuosi, alle-18 vuotiailta 85 €/vuosi ja 18-vuotiailta tai vanhemmilta 110 €/vuosi. Kun olette laatineet itsestänne tai huollettavastanne tiedot Suomisporttiin niin menkää ”haluatko ostaa lisenssin tai vakuutuksen?”, sitten valitsette Judon ja Vantaan Jukaran, niin järjestelmä tarjoaa teille mahdollisia ”NN vuotiaiden liiton jäsenmaksu 2021-2022”. Suomisport ei valitettavasti hyväksy maksuvälineeksi mitään liikuntaseteliä. Lisenssin voi hankkia myös puolivuotiskaudeksi.

Jukaran judojaoksen harjoittelumaksun maksuohjeet on päivitetty 31.8.2021 (katso Maksut). Maksuvälieneiksi käyvät eurojen lisäksi ePassi, Smartum ja Edenred. Pahoittelut ohjeiden viipymisestä Jukarasta riippumattomista syistä. Jos on kysymyksiä, niin markku.judo@gmail.com tai 0400537815 auttaa.

uusi dojo avaTTU!!!

 Välitatami on valmiina. Vuoroista elokuusta alkaen 100% Jukaralla. TERVETULOA TREENEIHIN!!!!

emma krapu vuoden juniori 2020 ja muita huomionosoituksia!!!

  • Emma Krapu nimettiin poikkeuksellisesti toisen kerran peräkkäin vuoden junioriksi ja palkittiin myös asiaankuuluvalla stipendilä. Emma otti keväällä nuorten SM kisoissa U18 pronssia ja U21 neljännen sijan. Balticissa kovassa kv-seurassa hopeaa ja aikuisten SM kisoissa pronssia.
  • Artur Tvauri palasi muutaman vuoden tauon jälkeen ryminällä tatameille ottamalla SM pronssia. Huomioidaan stipendillä.
  • Samuli Markkanen on menestynyt Emman henkilökohtaisena valmentajana, Jukaran junnujen kisavalmentajana ja Samuli valittiin syksyllä Etelä-Suomen-judon U15 valmentajaksi. Valmentajastipendi.
  • ONNEA JA MENESTYSTÄ MYÖS JATKOSSA!!!

Judo Jukarassa

Judoa on harjoiteltu Vantaan Jukarassa sen perustamisesta vuonna 1972 asti. Judojaos on Suomen Judoliiton jäsen, joten jaoksen jäsenet ovat myös liiton jäseniä. Judojaoksen jäsenkirjo on laaja: leikki-ikäisistä muksuista yli viisikymppisiin senioreihin ja kuntoilijoista kansainvälisen tason kilpaurheilijoihin.

Judo urheilulajina

Judo on harrastajamäärältään maailman suurin kamppailulaji. Se on erinomainen itsepuolustuslaji sekä tehokas ja monipuolinen kuntoilumuoto ja kilpailulaji. Olympialaisissa judo on ollut mukana jo vuodesta 1964.

Judo on kehitetty Japanissa ja tarkoittaa pehmeää tietä. Judon suoritusperiaate on maksimaalinen teho minimivoimalla – eli vastustajan voimaa ja liikettä hyödynnetään oman tekniikan suorittamisessa. Onnistumisen avainasemassa on usein oikea ajoitus. Judoka tarvitsee lajissaan voimaa, liikkuvuutta, koordinaatiota, nopeutta ja notkeutta. Näitä kaikkea kehitetään harjoituksissa mahdollisimman tasapuolisesti.

Judo käsittää pääasiassa heittoja, sidontoja, kuristuksia ja lukkoja. Tekniikoita voi suorittaa täydellä teholla toista vahingoittamatta sekä harjoittelussa että kilpailussa. Lajissa otetaan huomioon harjoittelijan ikä, joten esim. alle 15-vuotiaat eivät saa tehdä kuristuksia tai käsilukkoja. Judo on yksilölaji, joka vaatii kurinalaista ryhmässä toimimista, jotta harjoittelu olisi turvallista ja kehittävää. Tähän liittyy judon tärkeä ajatus: yhteinen hyvä.

Lajia harjoitellaan joustavalla, suhteellisen kovalla alustalla, tatamilla. Jotta heitosta alastulo ei sattuisi, täytyy alussa opetella oikeaoppinen kaatuminen, ukemi.

Judo käsittää myös muodolliset liikesarjat, katat. Niitä on monta erilaista, sekä pystyssä että matossa suoritettavia. Viimeistään sinisen vyön kokeeseen osallistuvan judokan on osattavat nage-no-katan kolme ensimmäistä heittoa. Nykyisin katassa järjestetään myös kilpailuja.

Judon harjoittelu on ohjattua, kurinalaista ja erittäin turvallista. Judossa pääset haastamaan itsesi ja löydät uusia kavereita!

Aloittaminen

Judon voi aloittaa jo viisi- kuusivuotiaana, eikä yläikärajaa ole. Lajia voi harjoitella omaan tahtiin ja itselleen sopivalla tasolla joko kuntoillen tai kilpaillen. Harjoituksissa kehitetään lajitekniikan ohjella notkeutta, koordinaatiota, voimaa ja kuntoa. Judossa oikeanlainen kaatuminen on oleellista. Opittujen tekniikoiden
toimivuutta kokeillaan harjoitteluotteluissa.

Judon peruskurssit ovat:
  • muksujudo 5-6-vuotiaat syys- ja kevätkausi
  • juniorit 7–13-vuotiaat syksystä kevääseen ja tammikuusta joulukuuhun
  • aikuiset alk. 14-vuotiaat syys- ja kevätkausi
  • ”äijä- ja muijajudo” – ellei vielä hirviä peruskurssille, voi aloittaa kunnonkohottamisen kerran viikossa pidettävällä tatamijumpalla

Peruskurssit ja treenit alkavat

Maanantaista 16.8.2021 alkaen päästään treenien osalta normaaliin päiväjärjestykseen. Samoin peruskurssit alkavat junnuilla tiistaina 17.8. aikuisilla perjantaina 20.8. ja muksuilla sunnuntaina 22.8. Tervetuloa kaikki tataisin tatamille!!!

kotisalikisat 30.10.

30.10. järjestetään kalliosuojassa kotisalikisat (kutsu). Kyseessä on tapahtuma, jossa opetetaan kilpailuiden kulku ja otellaan harjoitusotteluita. Kaikki mukaan.

Jaa sivu::