daneja LIITTOGRADUOINNISSA

Tatu, Juho ja Sebu suorittivat toisen danin 13.4. Kuopiossa liittograduoinnissa. Villelle samassa tilaisuudessa 1.dan. Onnitteluheitot sallittu!!!

kevään vyökokeet 19.5.

Kevään vyökokeet pidetään 19.5.2024 klo 14.30 alkaen. Vyökokeisiin ilmoittautuminen ja maksaminen suomisportin kautta https://www.suomisport.fi/events/bf707bac-9664-4622-83c3-599c0e0cef9b. Jos olet epävarma, voitko jo osallistua ja riittääkö osaamisesi, niin kysy koutseilta.

SM-KISAT PIDETTIIN

Jukara järjesti onnistuneet Judon SM-kisat 2.-3.3. ideaparkissa

Suuret kiitokset kaikille talkoisiin osallistuneille. Kisat olivat onnistuneet ja omillekin saatiin mitaleita. Emmalle kultaa aikuisissa ja U21:ssä. U18 hopeaa Vladille ja peräti viisi pronssia Oliverille, Adamille, Laurille, Moonalle ja Sinnalle. Useimmat olivat ensimmäisissä SM-kisoissa ja osa vielä viimeisen vuoden U15 ikäisiä. Tästä on hyvä jatkaa. Kiitokset myös Samulille, että jaksat vetää junnuryhmää.

HAASTA ITSESI – LÖYDÄ VOIMASI

Judon peruskurssit alkavat!

Aikuisten ja junnujen peruskurssit alkavat tammikuussa. Ensimmäiset treenit perjantaina 12.1. klo 18.30. Jos et vielä uskaltaudu peruskurssille, niin tule kokeilemaan aikuisten FitJudoa eli judollista jumppaa ilman kamppailua. Ensimmäiset treenit sunnuntaina 14.1. klo 14.30.  Kaikista vaihtoehdoista enemmän tietoa tuon sivuvalikon kautta. Ilmoittautuminen hoituu tästä https://jukara.fi/judo/ilmoittaudu/ .

Lisätietoja Markku 0400537815 tai markku.judo@gmail.com

junnutreeneissä joulutauko

Junnujen syyskauden viimeiset treenit torstaina 21.12. Kevätkausi alkaa taas maanantaina 8.1.2024. Muistakaapa käydä maksamassa kevään harjoittelumaksu suomisportissa.

JOUKKUE-WEKARASTA KULTAA TIUKKOJEN MATSIEN JÄLKEEN
UUSIA AIKUISTEN VÄRIVÖITÄ JA LISÄKSI PARISENKYMMENTÄ JUNNUA

Judo Jukarassa

Judoa on harjoiteltu Vantaan Jukarassa sen perustamisesta vuonna 1972 asti. Judojaos on Suomen Judoliiton jäsen, joten jaoksen jäsenet ovat myös liiton jäseniä. Judojaoksen jäsenkirjo on laaja: leikki-ikäisistä muksuista yli viisikymppisiin senioreihin ja kuntoilijoista kansainvälisen tason kilpaurheilijoihin.

Judo urheilulajina

Judo on harrastajamäärältään maailman suurin kamppailulaji. Se on erinomainen itsepuolustuslaji sekä tehokas ja monipuolinen kuntoilumuoto ja kilpailulaji. Olympialaisissa judo on ollut mukana jo vuodesta 1964.

Judo on kehitetty Japanissa ja tarkoittaa pehmeää tietä. Judon suoritusperiaate on maksimaalinen teho minimivoimalla – eli vastustajan voimaa ja liikettä hyödynnetään oman tekniikan suorittamisessa. Onnistumisen avainasemassa on usein oikea ajoitus. Judoka tarvitsee lajissaan voimaa, liikkuvuutta, koordinaatiota, nopeutta ja notkeutta. Näitä kaikkea kehitetään harjoituksissa mahdollisimman tasapuolisesti.

Judo käsittää pääasiassa heittoja, sidontoja, kuristuksia ja lukkoja. Tekniikoita voi suorittaa täydellä teholla toista vahingoittamatta sekä harjoittelussa että kilpailussa. Lajissa otetaan huomioon harjoittelijan ikä, joten esim. alle 15-vuotiaat eivät saa tehdä kuristuksia tai käsilukkoja. Judo on yksilölaji, joka vaatii kurinalaista ryhmässä toimimista, jotta harjoittelu olisi turvallista ja kehittävää. Tähän liittyy judon tärkeä ajatus: yhteinen hyvä.

Lajia harjoitellaan joustavalla, suhteellisen kovalla alustalla, tatamilla. Jotta heitosta alastulo ei sattuisi, täytyy alussa opetella oikeaoppinen kaatuminen, ukemi.

Judo käsittää myös muodolliset liikesarjat, katat. Niitä on monta erilaista, sekä pystyssä että matossa suoritettavia. Viimeistään sinisen vyön kokeeseen osallistuvan judokan on osattavat nage-no-katan kolme ensimmäistä heittoa. Nykyisin katassa järjestetään myös kilpailuja.

Judon harjoittelu on ohjattua, kurinalaista ja erittäin turvallista. Judossa pääset haastamaan itsesi ja löydät uusia kavereita!

Aloittaminen

Judon voi aloittaa jo viisi- kuusivuotiaana, eikä yläikärajaa ole. Lajia voi harjoitella omaan tahtiin ja itselleen sopivalla tasolla joko kuntoillen tai kilpaillen. Harjoituksissa kehitetään lajitekniikan ohjella notkeutta, koordinaatiota, voimaa ja kuntoa. Judossa oikeanlainen kaatuminen on oleellista. Opittujen tekniikoiden
toimivuutta kokeillaan harjoitteluotteluissa.

Judon peruskurssit ovat:
  • muksujudo 5-6-vuotiaat syys- ja kevätkausi
  • juniorit 7–13-vuotiaat syksystä kevääseen ja tammikuusta joulukuuhun
  • aikuiset alk. 14-vuotiaat syys- ja kevätkausi
  • FitJudo – ellei vielä hirviä peruskurssille, voi aloittaa kunnonkohottamisen kerran viikossa pidettävällä tatamijumpalla
Jaa sivu::