jannelle 1.dan

Janne Tähtikunnas saavutti 1.dan mustan vyön. Onnittelut jäivät nuorten SM ponnistelujen jalkoihin. Jukara onnittelee!!!

nuorten sm-kisat pidetty

50-vuotisjuhlakisat saatiin vedettyä hienosti. Järjestelyt saivat kiitosta tuomareilta, kisaajilta ja yleisöltä.

Onnittelut Emmalle mestaruudesta U21:ssä ja Otsolle pronssista molemmissa ikäluokissa.

Kisojen tuotto menee kisaajien käyttöön tukemaan nuoria lupauksia matkalla maineeseen. Kiitos kaikille talkoolaisille, teette arvokasta työtä, olette tärkeitä!

harjoittelumaksun ohjeet välilehdellä maksut….

Harjoittelumaksun ohjeet linkkeineen on päivitetty sivulle maksut. Löytyy Suomisportissa myös tapahtumana kun hakee Jukara -nimellä.

peruskurssit alkavat

Juniorien (7-13 v) peruskurssi tiistaisin 17.00-18.30 ja sunnuntaisin 14.30-16.00. Ilmoittautuminehttps://jukara.fi/judo/ilmoittaudu/ . Ensimmäiset treenit 16.8.

Aikuisten (14v-) peruskurssi perjantaisin 18.30-20.00 ja sunnuntaisin 13.30-15.00. Ilmoittautuminen https://jukara.fi/judo/ilmoittaudu/ . Ensimmäiset treenit 19.8.

Muksujudo (5-6v) sunnuntaisin 13.30-14.15. Ilmoittautuminen https://jukara.fi/judo/ilmoittaudu/ . Ensimmäiset treenit 21.8.

Lisätietoja Markku 0400 537815 tai markku.judo@gmail.com

syyskausi alkaa KALLIOSUOJASSA

Syyskauden treenit alkavat kalliosuojassa 15.8. alkavalla viikolla. Harjoitusajat ovat samat kuin ennenkin ja löytyvät tuosta harjoitusajat osiosta. Ovikoodit tulevat WhatAppiin jahka saamme ne kaupungilta. Jäsenkirje tulee kaikille pikapuoliin ja siitä selviää mm harjoittelumaksut, jotka siirtyvät taas Suomisporttiin.

KESÄTREENIT JATKUU KALLIOSUOJASSA

Kesäharjoittelun aikataulu on 1.-10.8. seuraava

Maanantaina 17.00-18.30 junnut, 18.30-20.00 aikuiset (puolikas tatami)

Keskiviikkona 17.00-18.30 junnut, 18.30-20.00 aikuiset (koko tatami)

Junnuille on ohjaaja, mutta aikuisissa ylin vyö vetää. 

 

Emma paras suomalainen…

Nuorten kesäolympiafestivaaleilla. Seitsemäs sija oli hieno suoritus. Jukara onnittelee!!!
 

Emma liekeissä!!!

Emma otti Islannista PM kisoista kultaa sekä naisissa että alle 21:ssä. Sama tahti jatkui SM:ssä, jossa kultaa naisissa. Myös joukkuekisassa hienoja otteita. Kultakahvit perjantaina 13.5. salilla treenien jälkeen klo 20.00

pääsiäisen treenit

Pääsiäispyhinä ei ole ohjattuja treenejä. Sali on auki ja saa mennä omaehtoisiin treeneihin. Kysykää WA:ssa kaveria…

TONILLE 1.dan 

Toni Huhtakangas suoritti onnistuneesti 1.dan kokeen. Jukara onnittelee.

Markulle 2.dan 

KEVÄÄN 2022 KURSSIT JA TREENIT ALKAVAT

Junnujen 7-13 vuotiaiden peruskurssille mahtuu mukaan joitakin uusia. Treenit tiistaisin 17.00-18.30 ja sunnuntaisin 14.30-16.00 su 9.1. alkaen. Muksujudoon mahtuu myös uusia 5-6 vuotiaita treenit sunnuntaisin 13.30-14.15 su 9.1. alkaen. Aikuisten peruskurssi alkaa heti, kun koronarajoitukset antavat myöten. Treenit perjantaisin 18.30-20.00 ja sunnuntaisin 13.30-15.00. Junnujen treenit jatkuvat normaalisti koulujen alun myötä. Yli 18-vuotiaiden osalta odotellaan AVI:n ja kaupungin päätöksiä.  Tiedustelut Markku Ilvonen: markku.judo@gmail.com tai 0400537815, ilmoittautuminen https://jukara.fi/judo/ilmoittaudu/ .

JOULUNAJAN TREENIT

Junnujen treenit on tauolla Vantaan koulujen loma-aikojen mukaan 23.12.-7.1. Kalliosuoja on kiinni 24.-26.12. ja 1.1. muuten vakiovuorot on käytössä. Kinkun sulattelua kaverin kanssa tai ylin vyö vetää periaatteella. Varsinaiset ohjatut treenit jatkuu taas loppiaisen jälkeen.

nikolle musta vyö

Niko Lipponen kävi Oulussa suorittamassa mustan vyön kokeen. Jukara onnittelee!!!

JUDON HARJOITTELUMAKSUT

Judon maksusysteemit muuttuvat hieman aiemmasta. Ensimmäinen vaihe on maksaa Suomen Judoliiton Lisenssi, joka on alle 7-vuotiailta 45 €/vuosi, alle-18 vuotiailta 85 €/vuosi ja 18-vuotiailta tai vanhemmilta 110 €/vuosi. Kun olette laatineet itsestänne tai huollettavastanne tiedot Suomisporttiin niin menkää ”haluatko ostaa lisenssin tai vakuutuksen?”, sitten valitsette Judon ja Vantaan Jukaran, niin järjestelmä tarjoaa teille mahdollisia ”NN vuotiaiden liiton jäsenmaksu 2021-2022”. Suomisport ei valitettavasti hyväksy maksuvälineeksi mitään liikuntaseteliä. Lisenssin voi hankkia myös puolivuotiskaudeksi.

Jukaran judojaoksen harjoittelumaksun maksuohjeet on päivitetty 31.8.2021 (katso Maksut). Maksuvälieneiksi käyvät eurojen lisäksi ePassi, Smartum ja Edenred. Pahoittelut ohjeiden viipymisestä Jukarasta riippumattomista syistä. Jos on kysymyksiä, niin markku.judo@gmail.com tai 0400537815 auttaa.

uusi dojo avaTTU!!!

 Välitatami on valmiina. Vuoroista elokuusta alkaen 100% Jukaralla. TERVETULOA TREENEIHIN!!!!

emma krapu vuoden juniori 2020 ja muita huomionosoituksia!!!

  • Emma Krapu nimettiin poikkeuksellisesti toisen kerran peräkkäin vuoden junioriksi ja palkittiin myös asiaankuuluvalla stipendilä. Emma otti keväällä nuorten SM kisoissa U18 pronssia ja U21 neljännen sijan. Balticissa kovassa kv-seurassa hopeaa ja aikuisten SM kisoissa pronssia.
  • Artur Tvauri palasi muutaman vuoden tauon jälkeen ryminällä tatameille ottamalla SM pronssia. Huomioidaan stipendillä.
  • Samuli Markkanen on menestynyt Emman henkilökohtaisena valmentajana, Jukaran junnujen kisavalmentajana ja Samuli valittiin syksyllä Etelä-Suomen-judon U15 valmentajaksi. Valmentajastipendi.
  • ONNEA JA MENESTYSTÄ MYÖS JATKOSSA!!!

Judo Jukarassa

Judoa on harjoiteltu Vantaan Jukarassa sen perustamisesta vuonna 1972 asti. Judojaos on Suomen Judoliiton jäsen, joten jaoksen jäsenet ovat myös liiton jäseniä. Judojaoksen jäsenkirjo on laaja: leikki-ikäisistä muksuista yli viisikymppisiin senioreihin ja kuntoilijoista kansainvälisen tason kilpaurheilijoihin.

Judo urheilulajina

Judo on harrastajamäärältään maailman suurin kamppailulaji. Se on erinomainen itsepuolustuslaji sekä tehokas ja monipuolinen kuntoilumuoto ja kilpailulaji. Olympialaisissa judo on ollut mukana jo vuodesta 1964.

Judo on kehitetty Japanissa ja tarkoittaa pehmeää tietä. Judon suoritusperiaate on maksimaalinen teho minimivoimalla – eli vastustajan voimaa ja liikettä hyödynnetään oman tekniikan suorittamisessa. Onnistumisen avainasemassa on usein oikea ajoitus. Judoka tarvitsee lajissaan voimaa, liikkuvuutta, koordinaatiota, nopeutta ja notkeutta. Näitä kaikkea kehitetään harjoituksissa mahdollisimman tasapuolisesti.

Judo käsittää pääasiassa heittoja, sidontoja, kuristuksia ja lukkoja. Tekniikoita voi suorittaa täydellä teholla toista vahingoittamatta sekä harjoittelussa että kilpailussa. Lajissa otetaan huomioon harjoittelijan ikä, joten esim. alle 15-vuotiaat eivät saa tehdä kuristuksia tai käsilukkoja. Judo on yksilölaji, joka vaatii kurinalaista ryhmässä toimimista, jotta harjoittelu olisi turvallista ja kehittävää. Tähän liittyy judon tärkeä ajatus: yhteinen hyvä.

Lajia harjoitellaan joustavalla, suhteellisen kovalla alustalla, tatamilla. Jotta heitosta alastulo ei sattuisi, täytyy alussa opetella oikeaoppinen kaatuminen, ukemi.

Judo käsittää myös muodolliset liikesarjat, katat. Niitä on monta erilaista, sekä pystyssä että matossa suoritettavia. Viimeistään sinisen vyön kokeeseen osallistuvan judokan on osattavat nage-no-katan kolme ensimmäistä heittoa. Nykyisin katassa järjestetään myös kilpailuja.

Judon harjoittelu on ohjattua, kurinalaista ja erittäin turvallista. Judossa pääset haastamaan itsesi ja löydät uusia kavereita!

Aloittaminen

Judon voi aloittaa jo viisi- kuusivuotiaana, eikä yläikärajaa ole. Lajia voi harjoitella omaan tahtiin ja itselleen sopivalla tasolla joko kuntoillen tai kilpaillen. Harjoituksissa kehitetään lajitekniikan ohjella notkeutta, koordinaatiota, voimaa ja kuntoa. Judossa oikeanlainen kaatuminen on oleellista. Opittujen tekniikoiden
toimivuutta kokeillaan harjoitteluotteluissa.

Judon peruskurssit ovat:
  • muksujudo 5-6-vuotiaat syys- ja kevätkausi
  • juniorit 7–13-vuotiaat syksystä kevääseen ja tammikuusta joulukuuhun
  • aikuiset alk. 14-vuotiaat syys- ja kevätkausi
  • ”äijä- ja muijajudo” – ellei vielä hirviä peruskurssille, voi aloittaa kunnonkohottamisen kerran viikossa pidettävällä tatamijumpalla

Peruskurssit ja treenit alkavat

Maanantaista 16.8.2021 alkaen päästään treenien osalta normaaliin päiväjärjestykseen. Samoin peruskurssit alkavat junnuilla tiistaina 17.8. aikuisilla perjantaina 20.8. ja muksuilla sunnuntaina 22.8. Tervetuloa kaikki tataisin tatamille!!!

kotisalikisat 30.10.

30.10. järjestetään kalliosuojassa kotisalikisat (kutsu). Kyseessä on tapahtuma, jossa opetetaan kilpailuiden kulku ja otellaan harjoitusotteluita. Kaikki mukaan.

Jaa sivu::