maanantaista 15.3.-alkaen kukaan ei saa treenata, paitsi itsekseen

 • Katsottiin parhaaksi turvallisuuden takia laittaa kaikki treenit kalliosuojassa seis.
 • Treenit jatkuu koko kesän, heti kun on mahdollisuus.
 • VIELÄ KERRAN, VIELÄ YKSI PUNNERUS VAIKKA TUNTUU ETTEI ENÄÄ JAKSA…

emma krapu vuoden juniori 2020 ja muita huomionosoituksia!!!

 • Emma Krapu nimettiin poikkeuksellisesti toisen kerran peräkkäin vuoden junioriksi ja palkittiin myös asiaankuuluvalla stipendilä. Emma otti keväällä nuorten SM kisoissa U18 pronssia ja U21 neljännen sijan. Balticissa kovassa kv-seurassa hopeaa ja aikuisten SM kisoissa pronssia.
 • Artur Tvauri palasi muutaman vuoden tauon jälkeen ryminällä tatameille ottamalla SM pronssia. Huomioidaan stipendillä.
 • Samuli Markkanen on menestynyt Emman henkilökohtaisena valmentajana, Jukaran junnujen kisavalmentajana ja Samuli valittiin syksyllä Etelä-Suomen-judon U15 valmentajaksi. Valmentajastipendi.
 • ONNEA JA MENESTYSTÄ MYÖS JATKOSSA!!!

Judo Jukarassa

Judoa on harjoiteltu Vantaan Jukarassa sen perustamisesta vuonna 1972 asti. Judojaos on Suomen Judoliiton jäsen, joten jaoksen jäsenet ovat myös liiton jäseniä. Judojaoksen jäsenkirjo on laaja: leikki-ikäisistä muksuista yli viisikymppisiin senioreihin ja kuntoilijoista kansainvälisen tason kilpaurheilijoihin.

Judo urheilulajina

Judo on harrastajamäärältään maailman suurin kamppailulaji. Se on erinomainen itsepuolustuslaji sekä tehokas ja monipuolinen kuntoilumuoto ja kilpailulaji. Olympialaisissa judo on ollut mukana jo vuodesta 1964.

Judo on kehitetty Japanissa ja tarkoittaa pehmeää tietä. Judon suoritusperiaate on maksimaalinen teho minimivoimalla – eli vastustajan voimaa ja liikettä hyödynnetään oman tekniikan suorittamisessa. Onnistumisen avainasemassa on usein oikea ajoitus. Judoka tarvitsee lajissaan voimaa, liikkuvuutta, koordinaatiota, nopeutta ja notkeutta. Näitä kaikkea kehitetään harjoituksissa mahdollisimman tasapuolisesti.

Judo käsittää pääasiassa heittoja, sidontoja, kuristuksia ja lukkoja. Tekniikoita voi suorittaa täydellä teholla toista vahingoittamatta sekä harjoittelussa että kilpailussa. Lajissa otetaan huomioon harjoittelijan ikä, joten esim. alle 15-vuotiaat eivät saa tehdä kuristuksia tai käsilukkoja. Judo on yksilölaji, joka vaatii kurinalaista ryhmässä toimimista, jotta harjoittelu olisi turvallista ja kehittävää. Tähän liittyy judon tärkeä ajatus: yhteinen hyvä.

Lajia harjoitellaan joustavalla, suhteellisen kovalla alustalla, tatamilla. Jotta heitosta alastulo ei sattuisi, täytyy alussa opetella oikeaoppinen kaatuminen, ukemi.

Judo käsittää myös muodolliset liikesarjat, katat. Niitä on monta erilaista, sekä pystyssä että matossa suoritettavia. Viimeistään sinisen vyön kokeeseen osallistuvan judokan on osattavat nage-no-katan kolme ensimmäistä heittoa. Nykyisin katassa järjestetään myös kilpailuja.

Judon harjoittelu on ohjattua, kurinalaista ja erittäin turvallista. Judossa pääset haastamaan itsesi ja löydät uusia kavereita!

Aloittaminen

Judon voi aloittaa jo viisi- kuusivuotiaana, eikä yläikärajaa ole. Lajia voi harjoitella omaan tahtiin ja itselleen sopivalla tasolla joko kuntoillen tai kilpaillen. Harjoituksissa kehitetään lajitekniikan ohjella notkeutta, koordinaatiota, voimaa ja kuntoa. Judossa oikeanlainen kaatuminen on oleellista. Opittujen tekniikoiden
toimivuutta kokeillaan harjoitteluotteluissa.

Judon peruskurssit ovat:
 • muksujudo 5-6-vuotiaat syys- ja kevätkausi
 • juniorit 7–13-vuotiaat syksystä kevääseen ja tammikuusta joulukuuhun
 • aikuiset alk. 14-vuotiaat syys- ja kevätkausi
Judo-uutisia
 • Kevätkokous
  Jukaran sääntömääräinen kevätkokous pidetään torstaina 29.4.2021 klo 17. Koronarajoituksista »
 • Verkkatakki
  Tämmöinen siitä tuli. Ei tarvitse kuitenkaan itse ommella, vaan tulee valmiiksi kasattuna. »
 • MUKSUJUDO
  Muksujudo 5-6 vuotiaille alkaa sunnuntaina 23.8.2020. Tule paikalle 13.00 alkaen. Varustus »
 • AIKUISTEN PERUSKURSSI
  Aikuisten (14v alkaen) peruskurssi alkaa maanantaina 17.8.2020. Tule paikalle 18.00 alkaen. »
 • JUNNUJEN PERUSKURSSI
  Junnujen (7-13v) peruskurssi alkaa keskiviikkona 19.8.2020. Tule junnusi kanssa paikalle 16.30 »
Jaa sivu::