JUNNUJEN JA AIKUISTEN PERUSKURSSIT

Jatkuvat siitä mihin jäätiin. Junnut to 17.00-18.30. Aikuiset to 18.30-20.00. Juhannuksen jälkeen ei enää pidetä viikonloppuharjoituksia. Natsakokeita pidetään tarpeen mukaan ja syksyllä vyökokeet. Syksystä siirtyminen jatkoryhmään.

 

judoliiton ohjeet harjoitteluun 1.7.-

Ajankohtaista judossa palstalla….

KALLIOSUOJA AUKEAA 1.6.2020

Judoharjoitukset 22.6. alkaen  seuraavasti: Maanantaisin ja keskiviikkoisin 17.00-18.30 junnujen kisaryhmä Samuli Markkanen, torstaisin 17.00-18.30 junnut (peruskurssilaiset mukaan lukien) Janne Tähtikunnas ja Markku Ilvonen, 18.30-20.00 aikuiset vanhin vyö ohjaa,  Aikuisten ja junnujen peruskurssilaiset ovat tervetulleita harkkoihin. Ainakin toistaiseksi mennään vielä koronasäännöilla eli vältetään lähikontaktia. Vetäjät saattaa vaihtua työ-, loma- ja muista kiireistä johtuen. Tiistaisin 18.45-19.45 kahvakuulaa urheilukeskuksessa.

KAHVAKUULA JATKUU TIISTAISIN 18.45

Ajankohtaista judossa palstalla…

Judo Jukarassa

Judoa on harjoiteltu Vantaan Jukarassa sen perustamisesta vuonna 1972 asti. Judojaos on Suomen Judoliiton jäsen, joten jaoksen jäsenet ovat myös liiton jäseniä. Judojaoksen jäsenkirjo on laaja: leikki-ikäisistä muksuista yli viisikymppisiin senioreihin ja kuntoilijoista kansainvälisen tason kilpaurheilijoihin.

Judo urheilulajina

Judo on harrastajamäärältään maailman suurin kamppailulaji. Se on erinomainen itsepuolustuslaji sekä tehokas ja monipuolinen kuntoilumuoto ja kilpailulaji. Olympialaisissa judo on ollut mukana jo vuodesta 1964.

Judo on kehitetty Japanissa ja tarkoittaa pehmeää tietä. Judon suoritusperiaate on maksimaalinen teho minimivoimalla – eli vastustajan voimaa ja liikettä hyödynnetään oman tekniikan suorittamisessa. Onnistumisen avainasemassa on usein oikea ajoitus. Judoka tarvitsee lajissaan voimaa, liikkuvuutta, koordinaatiota, nopeutta ja notkeutta. Näitä kaikkea kehitetään harjoituksissa mahdollisimman tasapuolisesti.

Judo käsittää pääasiassa heittoja, sidontoja, kuristuksia ja lukkoja. Tekniikoita voi suorittaa täydellä teholla toista vahingoittamatta sekä harjoittelussa että kilpailussa. Lajissa otetaan huomioon harjoittelijan ikä, joten esim. alle 15-vuotiaat eivät saa tehdä kuristuksia tai käsilukkoja. Judo on yksilölaji, joka vaatii kurinalaista ryhmässä toimimista, jotta harjoittelu olisi turvallista ja kehittävää. Tähän liittyy judon tärkeä ajatus: yhteinen hyvä.

Lajia harjoitellaan joustavalla, suhteellisen kovalla alustalla, tatamilla. Jotta heitosta alastulo ei sattuisi, täytyy alussa opetella oikeaoppinen kaatuminen, ukemi.

Judo käsittää myös muodolliset liikesarjat, katat. Niitä on monta erilaista, sekä pystyssä että matossa suoritettavia. Viimeistään sinisen vyön kokeeseen osallistuvan judokan on osattavat nage-no-katan kolme ensimmäistä heittoa. Nykyisin katassa järjestetään myös kilpailuja.

Judon harjoittelu on ohjattua, kurinalaista ja erittäin turvallista. Judossa pääset haastamaan itsesi ja löydät uusia kavereita!

Aloittaminen

Judon voi aloittaa kuusivuotiaana, eikä yläikärajaa ole. Lajia voi harjoitella omaan tahtiin ja itselleen sopivalla tasolla joko kuntoillen tai kilpaillen. Harjoituksissa kehitetään lajitekniikan ohjella notkeutta, koordinaatiota, voimaa ja kuntoa. Judossa oikeanlainen kaatuminen on oleellista. Opittujen tekniikoiden
toimivuutta kokeillaan harjoitteluotteluissa.

Judon peruskurssit ovat:
  • juniorit 6–13-vuotiaat syksystä kevääseen ja tammikuusta joulukuuhun
  • aikuiset alk. 14-vuotiaat syys- ja kevätkausi
Judo-uutisia
Jaa sivu::