Juniorit

Judon voi aloitaa 5-6-vuotiaana muksujudossa. Muksujudo on monipuolinen lapsen kasvua ja motorista kehittymistä tukeva ”liikuntaleikkikoulu”. Muksujudossa ryömitään, kontatataan, peuhataan ja puretaan energiaa sekä opitaan myös hiukan judon perusasioita. Muksujudosta on helppo jatkaa junnujen peruskurssille sinä syksynä kun koulu alkaa. Judon voi aloittaa myös suoraan junnujen peruskurssilla 7-vuotiaana.

Junnujudo on  liikuntamuoto 7-13-vuotiaille lapsille. Ohjaajat ovat judo-ohjaajakoulutuksen käyneitä, liikunnasta kiinnostuneita ohjaajia. Junnujudon lähtökohtana on lapsen monipuolisen liikunnan tukeminen. Tavoitteena ei ole kehittää pelkästään lapsen/nuoren liikunnallisia taitoja, vaan myös lapsen/nuoren ajattelu- ja sosiaalisia taitoja. Junnujudon lajitaitoja ovat:

  • Kaatuminen
  • Liikkumisidea
  • Vastustajan hallinta matossa ja pystyssä
  • Heitot (käsi-, lonkka- ja jalkaheitot sekä uhrautumista vaativat heitot)
  • Sidonnat
  • Vastatekniikat
  • Yhdistelmätekniikat
  • Käännöt matossa
  • Otetaistelu matossa sekä pystyssä
  • Puolustus ja hyökkäys

Judon avulla lapsi oppii kunnioittamaan muita ja toimimaan niin parin kanssa kuin ryhmässäkin. Jokainen judossa käyvä toimii yhteisesti sovittujen käyttäytymissääntöjen mukaisesti.

Ilmoittaudu mukaan tästä: https://jukara.fi/judo/ilmoittaudu/

Junnujudoharjoitukset

Katso harjoitusajat, vetäjät ja hinta vastaavista linkeistä.

Varusteet: Judopukua ei tarvita vielä ekoilla kerroilla, silloin harjoituksissa käytetään verkkareita/collegehousuja (ei shortseja) sekä T-paitaa/pitkähihaista trikoopaitaa. Harrastuksen jatkuessa käytetään judogia (judoasu: takki, housut ja vyö). Tatamilla ollaan paljain jaloin, joten sandaaleja käytetään kun kävellään tatamin ulkopuolella. Pyyhe jalkojen pesua varten. Tytöt käyttävät lisäksi takin alla vaaleaa T-paitaa. 

Harjoituksissa tulisi olla ajoissa. Jalat pestään ennen harjoituksia, pukuhuoneista tatamille kävellään sandaalit jalassa. Kynnet on oltava lyhyet ja pitkät hiukset sidottu lenksulla, jossa ei ole metallia tms. Hiuksissa ei saa myöskään olla pinnejä tms. ja kaikenlaiset korut on poistettava harjoituksen ajaksi.

 

Junnujudon ryhmät

Junnujudoa harjoitellaan kolmessa eri ryhmässä

Muksujudossa opetellaan liikkumaan, toimimaan parin kanssa ja ryhmässä. Perusliikkeitä kuten juoksemista, ryömimistä, kuperkeikkoja ja kaikenlaista peuhaamista harjoitellaan ohjatusti. Judokan tärkeimmän taidon – turvallisen kaatumisen opettelu aloitetaan jo muksujudossa.

 

Peruskurssilla tutustutaan lajiin. Harjoituksissa tehdään liikkumista ja lajia tukevia harjoitteita. Judo aloitetaan mattotekniikoista, ja kun kaatuminen on hallinnassa, siirrytään myös heittotekniikoihin. Ryhmässä harjoitellaan yhdessä ja pareittain kaikenkokoisten ja -ikäisten lasten kanssa.

Junioreiden jatkoharjoitteluryhmistä voi valita itselleen sopivimmat harjoittelupäivät. Harjoitteluryhmissä on eri vetäjät eri päivinä ja harjoitusten painotus vaihtelee vetäjän mukaan, noudattaen kuitenkin yhteisesti ennakkoon sovittua kausisuunnitelmaa.

Varsinaisten harjoitteluryhmien lisäksi kilpailusta tai lajista muuten enemmän innostuneet junnut (alk. 11v.) voivat käydä keskiviikon junioreiden tekniikkapainotteisissa kilpailuharjoituksissa sekä isommat junnut (alk. 13v.) aikuisten jatkoharjoituksissa. Näihin harjoituksiin osallistumisen edellytyksenä ei ole kilpaileminen, mutta käytöksen ja keskittymiskyvyn täytyy olla sopivalla tasolla.

13-14-vuotiaat junnut alkavat olla jo aikuisten kokoisia. Siirtyminen aikuisten harjoitusryhmiin on yksilöllistä ja tapahtuu parhaiten yhdessä tuttujen harjoituskavereiden kanssa. Aikuisten ryhmissä samankokoisia ja -oloisia harjoittelupareja löytyy nuorelle enemmän ja harjoitusten sisältö vastaa paremmin ikätasoa. 

Ilmoittaudu mukaan tästä: https://jukara.fi/judo/ilmoittaudu/

Jaa sivu::