Koronatilanteen vaikutukset

  Koronatilanteen vaikutusta judoharkkoihin päivitetään viikottain palstalla ”ajankohtaista judossa”

Harjoitusten ollessa tauolla Judon Facebook -sivuilla julkaistaan harjoitteluvideoita omatoimiseen treenaamiseen https://www.facebook.com/Vantaan-Jukara-JUDO-110640503756183

markku.judo(at)gmail.com

Judo Jukarassa

Judoa on harjoiteltu Vantaan Jukarassa sen perustamisesta vuonna 1972 asti. Judojaos on Suomen Judoliiton jäsen, joten jaoksen jäsenet ovat myös liiton jäseniä. Judojaoksen jäsenkirjo on laaja: leikki-ikäisistä muksuista yli viisikymppisiin senioreihin ja kuntoilijoista kansainvälisen tason kilpaurheilijoihin.

Judo urheilulajina

Judo on harrastajamäärältään maailman suurin kamppailulaji. Se on erinomainen itsepuolustuslaji sekä tehokas ja monipuolinen kuntoilumuoto ja kilpailulaji. Olympialaisissa judo on ollut mukana jo vuodesta 1964.

Judo on kehitetty Japanissa ja tarkoittaa pehmeää tietä. Judon suoritusperiaate on maksimaalinen teho minimivoimalla – eli vastustajan voimaa ja liikettä hyödynnetään oman tekniikan suorittamisessa. Onnistumisen avainasemassa on usein oikea ajoitus. Judoka tarvitsee lajissaan voimaa, liikkuvuutta, koordinaatiota, nopeutta ja notkeutta. Näitä kaikkea kehitetään harjoituksissa mahdollisimman tasapuolisesti.

Judo käsittää pääasiassa heittoja, sidontoja, kuristuksia ja lukkoja. Tekniikoita voi suorittaa täydellä teholla toista vahingoittamatta sekä harjoittelussa että kilpailussa. Lajissa otetaan huomioon harjoittelijan ikä, joten esim. alle 15-vuotiaat eivät saa tehdä kuristuksia tai käsilukkoja. Judo on yksilölaji, joka vaatii kurinalaista ryhmässä toimimista, jotta harjoittelu olisi turvallista ja kehittävää. Tähän liittyy judon tärkeä ajatus: yhteinen hyvä.

Lajia harjoitellaan joustavalla, suhteellisen kovalla alustalla, tatamilla. Jotta heitosta alastulo ei sattuisi, täytyy alussa opetella oikeaoppinen kaatuminen, ukemi.

Judo käsittää myös muodolliset liikesarjat, katat. Niitä on monta erilaista, sekä pystyssä että matossa suoritettavia. Viimeistään sinisen vyön kokeeseen osallistuvan judokan on osattavat nage-no-katan kolme ensimmäistä heittoa. Nykyisin katassa järjestetään myös kilpailuja.

Judon harjoittelu on ohjattua, kurinalaista ja erittäin turvallista. Judossa pääset haastamaan itsesi ja löydät uusia kavereita!

Aloittaminen

Judon voi aloittaa kuusivuotiaana, eikä yläikärajaa ole. Lajia voi harjoitella omaan tahtiin ja itselleen sopivalla tasolla joko kuntoillen tai kilpaillen. Harjoituksissa kehitetään lajitekniikan ohjella notkeutta, koordinaatiota, voimaa ja kuntoa. Judossa oikeanlainen kaatuminen on oleellista. Opittujen tekniikoiden
toimivuutta kokeillaan harjoitteluotteluissa.

Judon peruskurssit ovat:
 • juniorit 6–13-vuotiaat syksystä kevääseen ja tammikuusta joulukuuhun
 • aikuiset alk. 14-vuotiaat syys- ja kevätkausi
Judo-uutisia
 • Koronainfoa 2
  Tervehdys! Judon perusteet koulutukselle ja tuomariperuskurssille on löydetty uudet ajat syksylle »
 • Koronainfoa 1
  Kaikesta huolimatta pää pystyyn ja katse tulevaisuuteen. Ennustamatta näyttää sille, että »
 • Harjoitukset peruttu koronaviruksen vuoksi
  Suomen hallituksen suosituksen mukaisesti Jukaran johtukunta on päättänyt perua kaikki seuran »
 • Nuorten SM-pronssi Jukaraan
  U18 ja U21 SM-kisoissa Emma Krapu toi raikkailla otteilla SM-pronssia Jukaraan. Muilta osin »
 • Alueleiri Järvenpäässä 14.3.2020
  Etelä-Suomen Judo järjestää Chikaran ja Akagin toimenpitein Järvenpäässä Akagin salilla 14.3.2020 »
Jaa sivu::