JUDO   |   KARATE   |   AIKIDO
Aikuiset

 

Karaten aloittaminen

Karaten harjoittelu aloitetaan peruskurssilla. Kurssi kestää noin kolme kuukautta ja päättyy keltaisen vyön kokeeseen. Peruskurssin jälkeen siirrytään harjoittelemaan aikuisten vyöarvoryhmään. Peruskursseista löytyy tarkempaa tietoa täältä.

Karaten aikuisryhmä (vyöarvoryhmä)

Aikuisten karaten vyöarvoryhmässä harjoittelevat yli 14-vuotiaat keltaiset- ja ylemmät vyöt. 14-17-vuotiaat kuuluvat myös nuoret-ryhmään eli voivat osallistua molempien ryhmien harjoituksiin. Maanantain karate ja kobudo -harjoituksen ikäraja on 14 v.

Aikuisharjoittelijat voivat osallistua otteluharjoitukseen (sekä pistariharjoitukseen) ja kataharjoitukseen.

Harjoitusajat

Harjoitusajat löytyvät harjoitusajat -sivulta.

Kausimaksut

Hinnat ja maksuohjeet löytyvät harjoitusmaksut -sivulta.

Karate ja Kobudo

Jukarassa harjoitellaan Kokusai Shorinjiryu –karatea. Sensei Yuji Matsuoi on tyylisuunnan kehittäjä ja pääopettaja. Matsuoi sensei on opettanut Jukarassa yli 20 vuotta.

Karateharjoitteluun aikuisryhmissä kuuluu myös kobudo. Kobudo tarkoittaa harjoittelua vanhoilla karateaseilla kuten bo -kepillä, tonfalla ja sailla. Kokusai Shorinjiryu –tyylissä kobudoharjoittelu on mukana osana karateharjoittelua mutta sitä voidaan harjoitella myös omana lajinaan ja siinä suoritetaan omat vyöarvot kuten karatessa. Kobodo-tyylisuunta on Shorinjiryu ryukyu kobujutsu ja sen on kehittänyt Matsuoi-sensei. Hän vastaa myös kobudon opettamisesta Jukarassa. Lisää aiheesta ...

Lisätietoja tyylisuunnasta voi lukea Shorinjiryu-yhdistyksen sivuilta. Kobudon tekniikat ja vyökoevaatimukset, karaten tekniikat.

Harjoittelu

Aikuisten karateharjoittelu pohjautuu karaten ehkä perimmäiseen tarkoitukseen - emme kilpaile kuin satunnaisesti, vaan sen sijaan tähtäämme kokonaisvaltaiseen itsemme kehittämiseen niin henkisellä kuin fyysiselläkin tasolla. Itsepuolustustaito kulkee kehityksen kanssa käsi kädessä. Lisää aiheesta ... Kokusai Shorinjiryu:n virallinen ottelutapa on boogutsuki -ottelu.

Leirit

Karateleireillä käynti on hyvä ja suositeltava tapa nopeuttaa oppimista ja vyöarvoissa etenemistä. Shorinjiryu-yhdistyksen leirisivu. Karateliiton kalenteri.

Sovellettu kamppailu

Sunnuntai-iltasin aikuisvöille on tarjolla hieman erilaista harjoittelua sovelletun kamppailun harjoituksessa. Lue lisää ...

Vyökoeasiat

Vyökoeasiat on kerrottu vyökoesivuilla. Lue koko vyökoesivu läpi jos olet kiinnostunut korottamaan vyöarvoasi!

Lisätietoja

Lisätietoja voi kysyä kaikilta ohjaajilta tai karate(at)jukara.fi

Kaikkien kannattaa liittyä karaten sähköpostilistalle , josta saa ajankohtaista tietoa esim. perutuista harjoituksista. Keskustelufoorumilla voi virittää keskusteluja itseään kiinnostavista asioista liittyen karateen tai yleensä kamppailulajeihin. Muistakaa tehdä tarvittaessa osoitteenmuutos .


Ohjaajat

Yuji Matsuoi

Olli Kihlberg

Ville Sammalkorpi

Sebastian Johansson

Sami Kauranen