JUDO   |   KARATE   |   AIKIDO
Etusivu arrow Karaten aloittaminen
Karaten aloittaminen

Tervetuloa mukavan ja haastavan lajin pariin!

Tällä sivulla on tiivistetty tietopaketti peruskursseista ja karatesta sekä ohjeita kursseilla aloittaville uusille harrastajille. Täältä löytyy usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen karaten aloittamiseen Jukarassa.

Karaten peruskurssit

Karaten harjoittelu aloitetaan peruskurssilla. Jukara karatessa aikuisten (aikuiskurssi) ja juniorien (juniorikurssi) peruskurssit alkavat kahdesti vuodessa, tammikuussa ja elokuussa.
Peruskurssilla aikuisryhmässä harjoittelevat yleensä yli 13-vuotiaat ja junioriryhmässä 8 - 12-vuotiaat.

Seuraavat karaten peruskurssit alkavat lauantaina 18.1.2020 Rajatorpan kalliosuojassa 

 

Peruskursseille ei ole ennakkoilmoittautumista vaan mukaan pääsee tulemalla ensimmäisiin harjoituksiin. Uusia harjoittelijoita otetaan mukaan 1 - 2 viikkoa ensimmäisestä harjoituksesta tai kun ryhmä tulee täyteen.

Hinnat

Peruskurssien (aikuiskurssi ja juniorikurssi) kaksi ensimmäistä harjoitusta ovat ilmaista koeaikaa.

Aikuisten peruskurssi maksaa 150 € ja juniorien 140 €. Hinta sisältää Vantaan Jukara ry:n jäsenmaksun kyseiseltä vuodelta, ensimmäisen vyökokeen (aikuisilla keltaisen vyön vyökoe, junioreilla natsakoe), karatepassin, kurssin ja sen jälkeisen harjoittelun kauden loppuun asti (syys- tai kevätkauden loppuun). Perhealennus on 20 €/harjoittelija. Jukara karatessa käy maksuvälineenä myös Smartumin liikuntaseteli ja kulttuuriseteli¨, sekä Smartum saldo.

Harjoitusajat (ja -paikat)

Juniorikurssi

torstai: 18:00 - 19:00, Rajatorpan koulu (Vapaalanpolku 13)

lauantai: 14.00 – 15.30, Rajatorpan kalliosuoja (sisäänkäynti Rajatorpantieltä Sahatien kohdalta)

Aikuiskurssi

torstai: 18:00 - 19:00, Rajatorpan koulu (Vapaalanpolku 13)

lauantai: 14.00 – 15.30, Rajatorpan kalliosuoja (sisäänkäynti Rajatorpantieltä Sahatien kohdalta)


Harjoittelu

Jukarassa harjoitellaan Kokusai Shorinji-ryu -karatea. Aikuiskurssi ja juniorikurssi harjoittelevat Rajatorpan koululla ja Rajatorpan kalliosuojassa . Harjoitukset ovat aikuisilla ja junioreilla kaksi kertaa viikossa, ja harjoitus kestää aikuiskurssilla 1,5 tuntia. Lue lisää ...

Harjoituksissa kohotetaan kuntoa, kehitetään notkeutta ja opetellaan karaten perusliikkeet. Peruskurssin tarkoituksena on antaa hyvät valmiudet jatkaa karaten harrastamista kurssin jälkeen. Kurssi kestää noin kolme kuukautta ja päättyy keltaisen vyön kokeeseen. Kokeen jälkeen siirrytään harjoittelemaan vyöarvoryhmiin (aikuiset , nuoret , juniorit).

Kobudo

Karateharjoitteluun aikuisryhmissä kuuluu myös kobudo. Kobudo tarkoittaa harjoittelua perinteisillä karate-aseilla kuten bo -kepillä, tonfa:lla ja sai:lla. Peruskurssilla tutustutaan bo -keppiin ja tonfaan (kuva). Jukara karatessa harjoiteltavan kobudo -tyylisuunnan nimi on Shorinjiryu Ryukyu Kobujutsu.

Seuraavassa muutamia asioita liittyen karateen ja peruskurssilla harjoitteluun


Lisätietoja

Aikuiskurssi: Markku Leino,  aikuiskurssi-karate(at)jukara.fi

Juniorikurssi ja aikuiskurssi:Timo Pietilä, p. 040 557 0230, juniorikurssi-karate(at)jukara.fi

Peruskurssien ohjaajat

 

Tarja Tapio-Virkki,Tuula Kajolinna, Timo Pietilä, Petri Suomalainen, Juha pyykkö, Sanna Sutinen ja Erika Ristolainen (juniorikurssi)

         

Markku Leino ja Ville Uusheimo (aikuiskurssi)