JUDO   |   KARATE   |   AIKIDO
Etusivu arrow Karatejaoksen esittely
Esittely

 

Tällä sivulla kerromme lyhyesti Vantaan Jukaran karatejaoksen toiminnasta ja harjoittelusta, lähinnä siitä mitä se nykyään on. Vantaan Jukaran seurahistoriikista löytyy tarkempaa tietoa karatejaoksen menneistä vuosista.

Vantaan Jukara ry on urheiluseura, jonka lajeina ovat karaten lisäksi judo ja aikido. Jukaran harjoitussali sijaitsee Rajatorpan kalliosuojassa Vantaalla. Olemme jäseniä Suomen Karateliitossa ja Suomen Shorinji-ryu yhdistyksessä.

Nykyisin aktiivisia karateharjoittelijoita seurassamme on yli sata, joista noin kaksi kolmannesta junioreja. Junioritoiminnassamme noudatamme Nuori Suomi -ohjelmaa, eli harjoittelu tapahtuu lasten ehdoilla. Jukara on Nuori Suomi -sinettiseura. Aikuisten karateharjoittelu pohjautuu karaten ehkä perimmäiseen tarkoitukseen - emme kilpaile kuin satunnaisesti, vaan sen sijaan tähtäämme kokonaisvaltaiseen itsemme kehittämiseen niin henkisellä kuin fyysiselläkin tasolla. Itsepuolustustaito kulkee kehityksen kanssa käsi kädessä.

Vantaan Jukaran karatejaoksessa on perustamisvuoden 1972 jälkeen harjoiteltu neljää eri tyylisuuntaa. 1972-76 Wado-ryuta, 1976-83 Kokondoa ja viimeksi vuodesta 1984 lähtien Shorinji-ryu karatea. Vuonna 2005 Jukara vaihtoi Renshinkan Shorinji-ryun Kokusai Shorinji-ryuhun.

Pyrimme Jukarassa harjoittelemaan hyvin monipuolista karatea. Tyylisuuntamme tekniikan opetuksesta huolehtii Yuji Matsuoi , joka on Kokusai Shorinjiryun perustaja ja pääopettaja. Hän on opettanut Jukarassa säännöllisesti jo vuodesta 1986. Karaten ohella harjoitellaan Shorinjiryu Ryukyu kobujutsu -asetekniikoita.

Alla muutama kuva vuosien varrelta... 

Leirikuva kalliosuojasta 2002 (eturivissä keskellä tyylisuunnan päämies Yuji Matsuoi) 

Junnukurssi syksyllä 1999 

Hannamari ja Kati harjoittelemassa syksyllä 1995

Yhteiskuva Uomarinteen koululta 1985

Kobudo-harjoittelua 1995 (kuvan aseena jo-kepit)

Olli ja Sami harjoittelemassa kalliosuojassa

Jukaran vanha logo.

 

 

 

 

 

 

       Shorinjiryu-yhdistys

 

         

       Suomen Karateliitto