JUDO   |   KARATE   |   AIKIDO
Peruskurssin harjoitus

Tyypillinen harjoitus alkaa alkulämmittelyllä, jonka tarkoitus on lämmittää lihakset ja saada aikaan hyvä vireystila. Lämmittelyn jälkeen seuraa venyttely, jossa käydään läpi mahdollisimman monta lihasryhmää nopeilla venytyksilla.

Varsinaiseen lajiharjoitteluun kurssilla kuuluu lyöntejä, potkuja, torjuntoja ja yhdistelmätekniikoita. Myös paritekniikoita harjoitellaan. Harjoituksen lopussa on loppujumppa, jolla pyritään kohottamaan harjoittelijan kuntoa ja voimistamaan kehoa. Harjoitus pyritään lopettamaan loppuvenyttelyyn. Lyhyt juomatauko pidetään noin puolivälissä harjoituksia. Junioreilla on lisäksi mukana harjoittelussa leikkejä ja kisailuja.

Kurssilla harjoitusasuksi käy esim. T-paita ja verryttelypuvun housut. Erillinen karatepuku ei ole kurssilla pakollinen. Jalkineita ei tarvita, sillä karatea harjoitellaan paljain jaloin. Mukana pitää olla myös pyyhe ja peseytymistarvikkeet sekä juomapullo.

Turvallisuus ja hygienia 

Mitään itseään tai harjoitustovereita mahdollisesti vahingoittavia esineitä ei saa pitää harjoituksissa. Kellot, sormukset, korut, amuletit yms on otettava pois ennen harjoituksen alkua, ja kynnet täytyy pitää lyhyinä. Pitkät hiukset sidotaan kiinni pehmeällä lenkillä. Jalat ja kädet täytyy pestä aina ennen harjoituksia.