JUDO   |   KARATE   |   AIKIDO
Etusivu arrow Tuloksia arrow Muksujudo

Muksujudo 

(kausiluettelo tekstin lopussa)

Muksujudo on Suomen Judoliiton kehittämä liikuntamuoto 5-7-vuotiaille lapsille.

Muksujudo-ohjaajat ovat Muksujudo-ohjaajakoulutuksen käyneitä, liikunnasta kiinnostuneita ohjaajia. Muksujudon lähtökohtana on lapsen monipuolisen liikunnan tukeminen. Tavoitteena ei ole kehittää pelkästään lapsen liikunnallisia taitoja, vaan myös lapsen ajattelu- ja sosiaalisia taitoja.

Muksujudon yhtenä osa-alueena on omaan kehoon tutustuminen. Tavoitteena on, että lapsi oppii nimeämään kehon osat ja hallitsemaan kehonsa paikallaan ja liikkeessä. Muksujudon toisena osa- alueena ovat perusliikkeet. Perusliikkeet ovat taitoja, jota ihminen tarvitsee päivittäin liikkuessaan paikasta toiseen ja käsitellessään erilaisia välineitä. Perusliikkeiden osaaminen on pohja lajitaitojen oppimiselle.

Perusliikkeitä ovat:

  • liikuntaliikkeet (koukistus, ojennus, kierto, pyöristys, taivutus, kurotus, nosto, pudotus)
  • liikkumisliikkeet (kävely, juoksu, hyppy, pyöriminen, kieriminen, ryömiminen, konttaaminen)
  • esineenkäsittelyliikkeet (kantaminen, vierittäminen, pomputus, heitto, kiinniotto, potku)

 

007_muksujudoa_2013__kopio_934x1024.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muksujudossa opetellaan myös judollisia taitoja, kuten vastustajan hallitseminen matossa, kaatumista ja muutamia heittoja. Judon avulla lapsi oppii kunnioittamaan muita ja toimimaan niin parin kanssa kuin ryhmässäkin. Jokainen judossa käyvä toimii yhteisesti sovittujen käyttäytymissääntöjen mukaisesti.

Muksujudossa ei ole varsinaisia tavoitteita, vaan tarkoitus on aloitella judon harrastaminen mukavalla ja leikkisällä tasolla. Lapset edistyvät omaan tahtiinsa ja suorittavat ohjatut harjoitteet omalla tavallaan.

 

Muksujudoharjoitukset:

Katso harjoitusajat, vetäjät ja hinta vastaavista linkeistä.

Varusteet:
Verkkarit/collegehousut (ei shortseja) ja T-paita/pitkähihainen trikoopaita. Tatamilla ollaan paljain jaloin, joten sandaaleja käytetään kun kävellään tatamin ulkopuolella. Pyyhe jalkojen pesua varten.

Harjoituksissa tulisi olla ajoissa. Jalat pestään ennen harjoituksia, pukuhuoneista tatamille kävellään sandaalit jalassa. Kynnet on oltava lyhyet ja pitkät hiukset sidottu lenksulla, jossa ei ole metallia tms. Hiuksissa ei saa myöskään olla pinnejä tms. Muksujudokat pärjäävät harjoitustunnin mainiosti ilman juotavaa, joten juomapulloja ei tarvita.

Muksujudossa vanhempi saa olla katsomassa ja vanhempien toivotaankin tutustuvan lapsensa harrastukseen. Myös tämän vuoksi pidämme kauden aikana 3 kertaa ns. yhteistreenit yhdessä jatkoryhmän, huoltajien ja sisarusten kanssa. Mikäli vanhemman läsnäolo kuitenkin häiritsee lapsen keskittymistä harjoitteisiin, pyydämme häntä siirtymään salin ulkopuolelle. Ohjaajat vastaavat lasten toiminnasta ja hyvinvoinnista tatamilla ja lasten on hyvä oppia kuuntelemaan yksinomaan ohjaajaa.

021_muksujudoa_2013__kopio_1024x710.jpg

 

Muksujudon jatkoryhmä

Peruskurssilla aloittaneet siirtyvät seuraavan kauden alussa jatkoryhmään. Opetus jatkoryhmässä on enemmän judotekniikoihin painottumista, kerrataan vanhaa opittua ja opitaan uutta hauskojen leikkien lomassa. Jatkoryhmässä kaikilla on myös judopuku (kysy ohjaajilta). Jatkoryhmän jälkeen on mahdollisus siirtyä jatkamaan judoa junnujen peruskurssille (yli 7-vuotiaat).

 

 

 

 

Kevään 2017 aikataulu:

15.1.   kurssit alkavat

22.1.

29.1.

5.2.   

12.2.    

19.2.  yhteisharjoitukset klo 15.00 asti

26.2.

5.3.  

12.3.

19.3.

26.3. yhteisharjoitukset klo 15.00 asti

2.4.

9.4.   

(pääsiäisenä ei harjoituksia, sali kiinni)

23.4.

30.4.

7.5. viimeinen kerta, yhteisharjoitukset klo 15.00 asti

 

 

 

 

 

 
Ajankohtaista
Suosituimmat