JUDO   |   KARATE   |   AIKIDO
Etusivu arrow Etusivu arrow Karate lyhyesti
KARATE VANTAAN JUKARASSA

KARATE

Karate on haastava ja palkitseva itämainen kamppailulaji, jonka harjoittelu kehittää muun muassa voimaa, kestävyyttä, ketteryyttä ja koordinaatiota. Tekniikat ovat pääosin aseettomia: lyöntejä, potkuja, torjuntoja, kaatoja, heittoja, lukkoja ja kuristuksia.
Karate antaa onnistumisen elämyksiä! Se vahvistaa henkisiä taitoja, kuten itsensä hallintaa ja vastustajan kunnioittamista. Laji tarjoaa mahdollisuuden kokeilla omia rajojaan. Juniorit oppivat karatessa liikkumaan monipuolisesti ja noudattamaan ohjeita leikkimielisessä, mutta silti budon etikettiä kunnioittavassa ilmapiirissä.

KENELLE KARATE SOPII?

Karatea voi harjoitella omia ominaisuuksiaan hyödyntäen ja kehittäen, ja siksi se sopii kenelle tahansa liikunnasta kiinnostuneelle lapselle tai aikuiselle. Jukara karaten junioriryhmien alaikäraja on kahdeksan vuotta, mutta aikuisryhmiin ei ole yläikärajaa.

KARATE JUKARASSA

Harjoittelu aloitetaan juniorien tai aikuisten peruskurssilla, jonka päätteeksi suoritetaan keltaisen vyön koe. Sen jälkeen siirrytään harjoittelemaan joko junioriryhmään (8–11-vuotiaat), nuorten ryhmään (12–17-vuotiaat) tai aikuisten ryhmään. Vyöarvojen tavoittelu motivoi, mutta vyökokeiden suorittamisen ei tarvitse olla harjoittelun päätavoite.

Jukara karaten juniori- ja nuorisotoiminta noudattaa Nuori Suomi -ohjelmaa. Juniorien harjoittelu tukee tasapainoista fyysistä ja henkistä kasvua, mutta tärkeintä on oppia iloitsemaan liikkumisesta.

 

Lue lisää karatesta ja Jukaran Karatejaoksesta.  

 

 
Ajankohtaista